Ranljive skupine

← Izobraževalne vsebine

Prizadevamo si, da bi bila stalna razstava dostopna širši javnosti. Ponujamo vrsto pripomočkov, ki pripomorejo k celovitejšemu ogledu stalne razstave lutk. Tako Lutkovno gledališče Ljubljana kot tudi Ljubljanski grad zagotavljata dostop za gibalno ovirane. Razstava je primerna za slepe in slabovidne, saj so na voljo avdiovodniki, obiskovalci pa se predmetov lahko tudi dotikajo in poslušajo zvočne zapise.
V razstavnih prostorih je nameščena tudi indukcijska zanka. 

Vodeni ogledi 

Za prilagojene skupinske obiske in vodene oglede stalne muzejske razstave se je potrebno dogovoriti vnaprej. Vodijo jih vodniki z Ljubljanskega gradu. Za vodeni ogled stalne razstave lutk na Ljubljanskem gradu se lahko dogovorite na telefonskih številkah +386 1 232 99 94 in +386 41 732 654 ali preko e-pošte.

Vodeni ogledi za šole

Za skupinske obiske in vodene oglede se je potrebno dogovoriti vnaprej. Najbolje, da nam svoje želje sporočite že ob začetku šolskega leta. Glede na vaša pričakovanja vodene oglede tudi prilagodimo.
Pred načrtovanjem obiska si oglejte Navodila za šolski obisk.

Na telefonski številki +396 1 300 09 75 smo dosegljivi vsak delavnik med 10. in 12. uro. Načrtovani obisk lahko napoveste tudi preko e-pošte.