Dostopnost

Odpiralni čas

Januar, februar, marec, november > 10:00–18:00
April, maj, oktober > 9:00–20:00
Junij, julij, avgust, september > 9:00–21:00
December > 10:00–19:00
 

VSTOPNICE

Vstopnice lahko kupite v Info centru na Ljubljanskem gradu ali na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Brezplačen vstop v muzej imajo imetniki kartic ICOM, SMS, SMD in SUZD.

 

Dostop do stalne razstave

Ljubljanski grad, Grajska planota 1, 1000 Ljubljana

 

Muzejska razstava se nahaja na Ljubljanskem gradu in je iz ljubljanskega mestnega središča hitro dostopna. Do vrha Ljubljanskega gradu se je mogoče pripeljati z vzpenjačo ali povzpeti po označenih pešpoteh. 

  • Prihod z avtomobilom

Iz smeri Zagreb (Hrvaška): po cesti E 70
Iz smeri Gradec (Avstrija): po cesti E 652/E 61
Iz smeri Trst (Italija): po cesti E 61/E 70
Letališča Jože Pučnik Ljubljana: po cestah A2/E61, A1/A2/E70

  • Prihod z mestnim avtobusom LPP

Postajališče Krekov trg: 2
Postajališče Zmajski most: 13, 20
Postajališče Gornji trg:
 2, 3, 3B, 3G, 11, 27

  • Prihod s kolesom

S kolesom se na grad lahko pripeljete po Streliški ulici ter zavijete navkreber po Cesti slovenskih kmečkih uporov. Do grajskega vhoda je po asfaltirani cesti še 1 kilometer vožnje. Če nimate svojega kolesa, si obiskovalci Ljubljane in turisti kolo lahko tudi izposodite. V Ljubljani je to mogoče storiti preko sistema samopostrežne izposoje koles BicikeLJ ali storitve Ljubljansko kolo

 

DOSTOPNOST

Stalna razstava je dostopna za obiskovalce različnih starosti in za ranljive skupine.

Gibalno ovirani obiskovalci

Stalna razstava je dostopna z invalidskim vozičkom. Posebno dvigalo je nameščeno tudi v prostorih stalne razstave. Za gibalno ovirane obiskovalce so možni so tudi vodeni ogledi. Zanje se lahko dogovorite tukaj.

Slepi in slabovidni obiskovalci

Stalna razstava je primerna tudi za slepe in slabovidne. Na voljo so avdiovodniki v štirinajstih različnih jezikih (slovenščina, angleščina, madžarščina, nemščina, italijanščina, francoščina, španščina, portugalščina, hrvaščina, ruščina, nizozemščina, kitajščina, korejščina in japonščina), obiskovalci pa se predmetov lahko tudi dotikajo in poslušajo zvočne zapise.