Kontakt

Podprite nasPomagajte ohranjati lutkovno dediščino

KONTAKT

Lutkovni muzej/Muzejski inštitut
Lutkovno gledališče Ljubljana, Krekov trg 2, 1000 Ljubljana
T +386 (0)1 300 09 75, E muzej@lgl.si
> Informacije o muzeju in zbirki, šolske skupine in družinski programi

Stalna razstava na Ljubljanskem gradu
Grajska planota 1, 1000 Ljubljana
T +386 (0)1 306 42 58, E lutkovni-muzej@ljubljanskigrad.si
> Dostop do stalne razstave, odpiralni čas in vstopnice

Najbolj pogosta vprašanja (FAQ) 

Kje se nahaja stalna razstava Lutkovnega muzeja? 
Stalna razstava Podobe slovenske lutkovne umetnosti, 1910–1990, se nahaja na Ljubljanskem gradu. Načrtujte obisk

Kako je nastal Lutkovni muzej?
Lutkovni muzej je skupni projekt Lutkovnega gledališča Ljubljana in Ljubljanskega gradu. Nastal je s pomočjo evropskih sredstev v okviru sofinanciranja projektov javne kulturne infrastrukture Evropskega sklada za regionalni razvoj (Operativni program krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007–2013, v okviru razvojne prioritete: 3. Povezovanje naravnih in kulturnih potencialov in prednostne usmeritve 3.2 Mreženje kulturnih potencialov). Sofinancirata ga Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. 

Kaj je Lutkovni muzej?
Lutkovni muzej je muzej, ki hrani, raziskuje in razstavlja slovensko lutkovno dediščino. Deluje na različnih lokacijah. V Lutkovnem gledališču Ljubljana deluje muzejski oddelek, ki skupaj z Javnim zavodom Ljubljanski grad skrbi za stalno razstavo. Muzejski arhiv je dislociran in je del fundusa Lutkovnega gledališča Ljubljana. 

POGOJI UPORABE IN AVTORSKE PRAVICE

Vsebine na spletnem mestu www.lutkovnimuzej.si in pripadajočih družbenih omrežjih so avtorsko zaščitene in so last javnega zavoda Lutkovno gledališče Ljubljana. Nastajajo v podporo poslanstvu Lutkovnega muzeja, ki zbira, hrani in razstavlja lutkovno dediščino ter si prizadeva za širjenje znanja o njej. Z uporabo spletnega mesta se strinjate s pogoji uporabe.