Raziskave in projekti

Podprite nasPomagajte ohranjati lutkovno dediščino

Digitalna razstava Odprašeno: Mali princ

18. marec 2019

Razstave Odprašeno: Mali princ (1979) je konec, a se nadaljuje v virtualnem svetu na portalu Sigledal! Kako izgledajo bele, abstraktne, zračne in skoraj breztelesne, a silno sugestivne lutke – plastike Malega princa si lahko ogledate na tej povezavi

ODPRAŠENO je sklop začasnih razstav, ki jih Lutkovni muzej – oddelek Lutkovnega gledališča Ljubljana – predstavlja na različnih lokacijah, največkrat pa v prostorih Lutkovnega gledališča Ljubljana. Začasne razstave nastajajo zaradi bogastva gradiva lutkovne kulturne dediščine, ki ga Lutkovni muzej Lutkovnega gledališča Ljubljana hrani v svojih depojih in arhivih in ki ga zaradi prostorskih omejitev ni mogel vključiti v svojo stalno muzejsko postavitev na Ljubljanskem gradu. S tem skuša zapolniti vrzel, spomniti na pozabljeno dediščino, prvič pokazati zapostavljene predmete in pokazati tiste, ki niso mogli postati del stalne postavitve. Sklop začasnih razstav bo poleg lastnega arhivskega gradiva postavljal na ogled tudi lutkovno dediščino, ki jo sicer hranijo drugi lastniki.

V sodelovanju s spletnim portalom Sigledal so razstave iz sklopa Odprašeno po zaključku na ogled tudi v digitalni obliki. Na ta način omogočamo lutkovni dediščino še večjo in trajno dostopnost. Razstave so dostopne na > http://repertoar.sigledal.org/razstave.