Dogodek

Z odra v muzej

120 min
Sobota, 26.10., 15:30
Lutkovno gledališče Ljubljana, Lutkovni muzej

Zberemo se pred Malim odrom Lutkovnega gledališča Ljubljana in se z vzpenjačo povzpnemo na Ljubljanski grad, kjer si bomo ogledali Lutkovni muzej z najpomembnejšimi slovenskimi lutkami. Po ogledu muzeja se bomo z vzepnjačo vrnili v Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer si bomo na velikem odru ogledali predstavo Štirje muzikanti.

V muzeju nas najprej čaka lutkovna detektivka Zavozlanke. Ponoči so Ljubljanski grad obiskali nepridipravi in iz Lutkovnega muzeja odnesli več dragocenosti, zato so na gradu izdali razglas: Potrebujemo hrabre pomočnike pri iskanju lutk in razpletanju napete lutkovne detektivke! Pri lutkovnih junakih, kot so Gašperček, Žogica Marogica, Ostržek, Pavliha ter drugi lutkovni Kljukci, bomo iskali namige, ki vodijo do ukradenih lutk.

V gledališču si bomo ogledali prijazno glasbeno-lutkovno predstavo o bremenskih godcih. Štiri živali se odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo. Otroci sodelujejo tako pri potovanju, ker lesene lutke zapustijo oder in stopijo med gledalce, kot pri koncertu, ko otroci z njimi zapojejo. Občinstvo sedi kar na odru, zato lahko otroci opazujejo gledališče tudi s te, manj običajne, a prav tako zanimive strani.

V ceno 10 evrov na osebo je vštet ogled predstave, vožnja z vzpenjačo in voden ogled Lutkovnega muzeja. Spletne prodaje ni, potrebna je rezervacija vstopnic na e-naslov: pr@lgl.si 

Dogodek Z odra v muzej
Datum 26. oktober—26. oktober 2019
Vrsta dogodka Družinski dogodki Lutkovne predstave Razstave
Lokacija Ljubljanski grad Lutkovno gledališče Ljubljana