Dogodek

BOBRI 2016 > 1371 marogastih žogic!

Leta 2016 praznujemo 100. rojstni dan Jožeta Pengova, režiserja nepozabnih lutkovnih predstav, kot sta Zvezdica Zaspanka in Žogica Marogica. Zato smo pripravili tematsko obarvane aktivnosti, ki nam bodo približale lutkarstvo iz časa, ko je prav Pengov vodil lutkovno gledališče v Ljubljani. 

Žogica Marogica je že 1371-krat nastopila na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana, delavnica pa ponuja drugačen način doživljanja lutkovne predstave. Spoznali bomo zgodbo Žogice Marogice, preizkusili pomanjšano maketo prvega marionetnega odra s tekočim trakom (posebnost Lutkovnega gledališča Ljubljana), ki je bil takrat prvič uporabljen, predstavili tehniko izdelave marionet in njihovo animacijo. Raziskovali pa bomo tudi, kaj se zgodi z marionetami, ko se poškodujejo ali postarajo in sklenejo svojo gledališko zgodbo.

Kje: Lutkovno gledališče Ljubljana (preddverje Velikega odra)
Kdaj: 29. januarja, ob 9.30 in 11.00 (za šole) ter 17.00 (za izven)
Število udeležencev: 20

Interaktivna delavnica 1371 marogastih žogic! poteka v sklopu 8. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje – BOBRI. Brezplačne vstopnice bodo na voljo v soboto, 16. januarja, od 11. do 18. ure v Festivalni dvorani  na Vilharjevi 11. Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent pa Slovensko mladinsko gledališče.

f: naslovnica češke pravljice iz leta 1973, internetni vir / Arhiv Lutkovnega gledališča Ljubljana

Dogodek BOBRI 2016 > 1371 marogastih žogic!
Datum 29. januar 2016
Vrsta dogodka Brezplačni dogodki Delavnice Družinski dogodki
Lokacija Lutkovno gledališče Ljubljana
Oglejte si tudi
Delite vsebine