Dogodek

70 let skrivnosti

Vodeni ogled za otroke (6+) in odrasle

90 min
Sobota, 25. 9., 10:30
Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL) in Lutkovni muzej

Ljubljana je bilo ustanovljeno daljnega leta 1948. Za nami je že več kot 70 let predstav, pravljic, spominov in skrivnosti, ki bi jih radi delili z vami. Vodeni ogled 70 let skrivnosti se začne z raziskovanjem skritih kotičkov Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer si bomo ogledali različne prostore gledališča in prisluhnili starim zgodbam o začetkih našega gledališča. Potem se bomo z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad, kjer se nahaja Lutkovni muzej in v katerem so na ogled nekatere naše najstarejše lutke – v vseh teh letih so tudi one doživele in preživele mnogo zanimivega in presenetljivega: prve uspehe, pisma oboževalcev, poti v tujino, uničujoč požar, ki je med drugim vzel Zvezdico Zaspanko, mnoge selitve, popotovanja z "modrim avtobusom" in še in še.

Na zvočno-vizualnem potovanju v preteklost 70 let skrivnosti se bomo srečali z več kot 70 leti slovenske lutkovne zgodovine, si jo ogledali, se je dotikali in ji prisluhnili.

Cena vstopnice za eno osebo je 10 evrov, vključuje pa vodstvo po Lutkovnem muzeju, ogled zaodrja Lutkovnega gledališča Ljubljana in vožnjo z vzpenjačo. Pričetek v Knjigarni LGL. Vstopnice prodaja blagajna LGL, Petrol, spletna prodaja mojekarte.si

Pozor! Vladni odlok določa, da javna vodstva lahko obiščejo le obiskovalci, ki imajo dokazilo o izpolnjevanju t.i. PCT pogoja - preboleli, cepljeni, testirani. Ob prihodu potrdilo pokažite hostesni službi. Pogoj PCT ne velja za mlajše od 15 let. Pogoj velja tudi za vožnjo z vzpenjačo.

Dogodek 70 let skrivnosti
Datum 25. september—25. september 2021
Vrsta dogodka Družinski dogodki
Lokacija Ljubljanski grad Lutkovno gledališče Ljubljana