Dogodek

70 let skrivnosti

Vodeni ogled za otroke (6+) in odrasle

90 min
Četrtek, 14. 2., 16:30 
Lutkovno gledališče Ljubljana in Lutkovni muzej
v slovenščini

Lutkovno gledališče Ljubljana letošnjo sezono praznuje 70 let svojega delovanja. Za nami je prvih 70 let predstav, pravljic, spominov in skrivnosti, ki bi jih radi delili z vami. Vodeni ogled 70 let skrivnosti se začne z raziskovanjem skritih kotičkov Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer si bomo ogledali različne prostore gledališča in prisluhnili starim zgodbam o začetkih našega gledališča. Potem se bomo z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad, kjer se nahaja Lutkovni muzej in v katerem so na ogled nekatere naše najstarejše lutke – v 70 letih so tudi one doživele in preživele mnogo zanimivega in presenetljivega: prve uspehe, pisma oboževalcev, poti v tujino, uničujoč požar, ki je med drugim vzel Zvezdico Zaspanko, mnoge selitve, popotovanja z "modrim avtobusom" in še in še.

Na zvočno-vizualnem potovanju v preteklost 70 let skrivnosti se bomo srečali s 70 leti slovenske lutkovne zgodovine, si jo ogledali, se je dotikali in ji prisluhnili.

 

Cena vstopnice za eno osebo je 10 evrov, vključuje pa vodstvo po Lutkovnem muzeju, ogled zaodrja Lutkovnega gledališča Ljubljana in vožnjo z vzpenjačo. Pričetek v Knjigarni LGL. Vstopnice prodaja blagajna LGL, Petrol, spletna prodaja mojekarte.si

 

Dogodek 70 let skrivnosti
Datum 14. februar—14. februar 2019
Vrsta dogodka Delavnice Družinski dogodki
Lokacija Ljubljanski grad Lutkovno gledališče Ljubljana